Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги ПриватБанку і ПроКредит Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги ПриватБанку і ПроКредит Банку

Кредит&Депозит
3645
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинги стійкості ПриватБанку і ПроКредит Банку з рівня “b-” до “ССС” і підтвердило рейтинг стійкості Креді Агріколь Банку на рівні “b-”, йдеться в прес-релізі Fitch.
Рейтинги стійкості всіх трьох банків виключені зі списку Rating Watch “Негативний”.
Довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті трьох банків підтверджені на рівні “CCC”.
РДЕ КАБ і ПроКредит Банку (Україна) відображають потенційну підтримку від іноземних акціонерів, у той час як рейтинги ПриватБанку обумовлені тільки кредитоспроможністю банку на самостійній основі”, – наголошується в повідомленні.
Зниження рейтингу стійкості ПриватБанку до “CCC” відображає його слабкі ключові фінансові показники.
Зниження рейтингу стійкості ПроКредит Банку до “CCC” відображає погіршення якості активів банку і потенціал подальшого знецінення кредитів зважаючи на значні ризики по Донецькій області (9,5% кредитів на кінець III кв. 2014), істотної частки валютного кредитування (35% чистих кредитів) , недавнього швидкого зростання кредитування (на 51% за 11 міс. 2014 року, скоригований на ефект коливань обмінного курсу) і ослаблення операційного середовища.
Підтвердження рейтингу стійкості Креди Агріколь на рівні “b-” відображає істотно більш низькі рівні знецінення кредитів у банку в порівнянні з більшістю зіставних українських банків, що частково відображає низькоризиковий характер бізнесу з клієнтами материнської групи (36% кредитів на кінець III кв. 2014) і обмежені ризики по Східній Україні / Криму (менше 7% кредитів). Крім того, підтвердження рейтингів також враховує низьке недавнє зростання, керовані валютні ризики, хороші фінансові показники і прийнятну ліквідність, говориться в повідомленні.
Підтвердження національних рейтингів трьох банків відображає думку Fitch, що їх кредитоспроможність щодо інших українських емітентів істотно не змінилася.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас