"Дніпроавіа" може оголосити про банкрутство через закриття Дніпропетровського аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дніпроавіа" може оголосити про банкрутство через закриття Дніпропетровського аеропорту

Фондовий ринок
675
Авіакомпанія “Дніпроавіа” (Дніпропетровськ) може до кінця поточного року оголосити про банкрутство у зв’язку із закриттям Дніпропетровського аеропорту і неможливості роботи авіакомпанії.
“Рішеннями Державіаслужби від 28 листопада і від 12 грудня про заборону польотів між Дніпропетровськом і Москвою і про заборону польотів з аеропорту” Дніпропетровськ “повністю паралізована робота“Дніпроавіа”. Авіакомпанія, яка досі виконує міжрегіональні українські перевезення, ще до нового року змушена буде оголосити про банкрутство. Без роботи залишаться 400 працівників із середньою заробітною платою в 15 тис. грн “, – йдеться в повідомленні авіакомпанії.
Крім того, авіаперевізник повідомляє, що до теперішнього часу не отримав роз’яснення з приводу заборони на польоти і часу, на який вони обмежені.
“Тому виникає багато питань, але один з головних, чи в курсі компетентні органи РНБО та СБУ, на які натякають як на ініціаторів цих дій, навіщо і для чого ці обмеження вводяться і до чого повинні привести”, – повідомляє авіакомпанія.
Як повідомлялося, Державна авіаційна служба України продовжила введену з 00:00 13 грудня заборону на польоти в аеропорти Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя до 8:00 16 грудня. Речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір в понеділок повідомила також, що ці аеропорти закриті з міркувань безпеки.
Крім того, як повідомив в.о. начальника прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, у закритих аеропортах Запоріжжя, Харкова та Дніпропетровська СБУ проводить “заходи з антитерору”.
“Дніпроавіа” здійснює регулярні та чартерні авіарейси в країни Європи, Близького Сходу, СНД.
Раніше компанія входила в альянс “Українська авіаційна група”, пов’язаний з групою “Приват” (Дніпропетровськ) разом з авіакомпаніями “АероСвіт” (Київ) і “Донбасаеро” (Донецьк), однак у серпні 2013 заявила про вихід з нього.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас