Казахстан і Китай проведуть валютний своп на $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан і Китай проведуть валютний своп на $1 млрд

Світ
663
Казахстан і Китай проведуть валютний своп тенге/юань на суму близько $1,1 млрд. Дві країни підписали угоду про операцію для збільшення взаєморозрахунків в національних валютах.
“Угода про валютний своп казахстанський тенге/китайський юань укладено на загальну суму 7 млрд юанів/200 млрд тенге. Кошти даної угоди можуть бути використані для фінансування торгівлі між двома країнами в національних валютах”, – повідомляється в прес-релізі Нацбанку Казахстану.
Нацбанк Казахстану та Народний Банк Китаю 14 грудня уклали угоду про організацію розрахунків і платежів. Угода передбачає можливість здійснення розрахунків і платежів за товари, послуги та за іншими операціями між резидентами Казахстану і Китаю як в іноземних, так і в національних валютах на території двох країн.
Угодою передбачено розширення сфери використання національних валют з географії та по спектру операцій, співробітництво в галузі відкриття торгів валютною парою юань/тенге.
Угода відновлює своп-лінію, про відкриття якої центральні банки двох країн домовилися в 2011 р
Обидві угоди спрямовані на створення сприятливих умов для розвитку взаємної торгівлі і прямих інвестицій в національних валютах Казахстану і Китаю, відзначає ЦБ Казахстану.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас