Samsung почав виробництво процесорів Apple A9 для iPhone 7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung почав виробництво процесорів Apple A9 для iPhone 7

Світ
672
Samsung почав виробництво процесорів Apple A9 для наступного покоління смартфонів Apple. Про це повідомляє корейське видання ET News.
Чіпи створюються на фабриці Samsung в Остіні (США), обладнання якої дозволяє створювати тризатворні (технологія FinFET) транзистори з топологічними розмірами 14 нанометрів. Це одна з найбільш передових фабрик з виробництва напівпровідників. При вдалому досвіді виробництва процесорів, Samsung має можливість розширити виробництво на фабриці з аналогічним техпроцесом в Йонгін (Південна Корея).
Apple і постачальники традиційно не коментують питання співпраці, тому вся інформація в цій області надходить від джерел в індустрії. Samsung підтвердив виданню тільки плани початку виробництва по 14-нанометровому техпроцесу FinFET в кінці цього року, але не уточнив, чи отримано замовлення на створення A9.
За даними джерел, фабрика в Остіні стала першою, на якій чіпи для Apple виробляються в США, а не Кореї. Американська фабрика була обрана, щоб полегшити вирішення питань з безпеки і логістики виробництва.
Раніше Samsung виробляв процесори і пам’ять для кількох поколінь пристроїв Apple, однак американська компанія постаралася знайти іншого виробника після початку судових розглядів через патенти на смартфони та планшети в 2012 році. В якості постачальника чіпів Apple розглядала тайванську TSMC. Компанія TSMC займається виключно виробництвом мікросхем на замовлення інших виробників, на відміну від Samsung, яка конкурує з Apple на ринках смартфонів і планшетів. Однак, більш високотехнологічний процес і виробництво в США допомогло Samsung Electronics Company (SEC) повернути собі такого значного партнера.
Однак, суперництво SEC і TSMC ще не закінчено. Тайванська компанія використовує 16-нанометровий техпроцес FinFET, який дає чіпи з характеристиками, які незначно відрізняються від пропонованих Samsung. Крім того, їй вдалося розпочати провадження у цьому техпроцесі в липні, раніше запланованих термінів. Тому Apple потенційно може розділити виробництво між SEC і TSMC, так як тайванська компанія вже налагодила стабільний випуск продукції.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас