Коаліція погодилася підтримати кабмінівський план реформ за умови, що реформи будуть проводитися за "її планом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція погодилася підтримати кабмінівський план реформ за умови, що реформи будуть проводитися за "її планом"

Казна та Політика
693
План реформ, заявлений Арсенієм Яценюком, однозначно в Раді готова була підтримати тільки його політсила, партія Народний фронт. Решта учасників коаліції погодилися закрити очі на його недосконалість за однієї умови. Вони домагалися, щоб в програмі уряду було прописано, що всі реформи будуть здійснюватися відповідно до пунктів коаліційної угоди.
“Мені здалося, що це [представлена Кабміном програма реформ] – якась халтура. Презентував її Яценюк набагато краще, ніж написав, – у коментарі сказав сьогодні народний депутат від БПП Олександр Черненко. – Ми розуміємо, що немає часу відправляти її на доопрацювання , тому що люди чекають від нас рішень і дій. Тому зараз ми вийшли на компромісний варіант – в програмі уряду буде вказано, що основоположним документом для програми уряду є коаліційна угода “.
Він стверджує, що деякі частини програми КМУ не згадуються в коаліційній угоді, а ряд тез просто суперечать йому. Також позиція деяких міністрів у Кабміні розходиться з “лінією партії”, тобто тезами плану реформ Яценюка.
“Нам кажуть, що наші міністри в уряді її підтримали. Але наш міністр охорони здоров’я Квіташвілі з трибуни каже, що впроваджувати страхову медицину в країні рано, а в програмі уряду записано – наступного року впровадити програму страхової медицини”, – наводить нардеп в приклад главу МОЗ, призначеного в Кабмін за квотою БПП.
І додає, що тоді виходить, що Раді представили програму Яценюка, а не програму уряду.
“Тому ми вирішили, що все, що є в програмі, – це добре, але є наша Біблія – коаліційна угода”, – сказав нардеп.
Ту ж позицію, за його словами, зайняли в цьому питанні і інші члени коаліції, зокрема Самопоміч і Батьківщина. Сьогодні вранці голова фракції БПП в парламенті Юрій Луценко назвав план урядових реформ “студентської халтурою” і “журналом Мурзилка”.
Втім, до компромісу сторони прийшли – після перерви і наради голів фракцій програму КМУ підтримали. На рік вона гарантує уряду імунітет.
“Програма Уряду прийнята. Застереження щодо відповідності з коаліційною угодою враховані”, – повідомила в facebook нардеп Самопомічі Вікторія Войцицька.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас