"Щось середнє між халтурою і "Мурзилкою" - депутати з гострою критикою підтримали програму Яценюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Щось середнє між халтурою і "Мурзилкою" - депутати з гострою критикою підтримали програму Яценюка

Казна та Політика
3160
Народні депутати розглянули і прийняли програму діяльності Кабміну, яку сьогодні презентував прем’єр Арсеній Яценюк. За відповідне рішення на пленарному засіданні Ради проголосували 269 парламентаріїв при необхідному мінімумі в 226 голосів. Як заявив Яценюк, програма створена на підставі низки положень коаліційної угоду і являє собою курс на євроінтеграцію.
Програму прийняли з відповідними правками та пропозиціями депутатів. Серед них – долучення до документа коаліційної угоди, виключення з програми діяльності плану по розробці закону про відкриття ринку сільськогосподарських земель.
Крім того, уряд домовився з головами фракцій про те, що новий Податковий і Бюджетний кодекси мають бути ухвалені до кінця 2014 року. Разом з тим перед їх ухваленням представники кількох фракцій виступили з жорсткою критикою.
Зокрема, голова фракції Блок Петра Порошенка Юрій Луценко під час розгляду програми заявив, що програма діяльності Кабміну не відображає прагнень коаліції. Він зазначив, що в цій програмі уряду не завжди вказані терміни та виконавців прописаних положень. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
“Винесена в парламент програма дій уряду не просто розчарувала. Це – щось середнє між студентською халтурою і журналом “Мурзилка”… Єдине, за що можна голосувати в цьому 13-сторінковому шедеврі, так це за малюнки. Хороша робота, викликає оптимізм. Як у Буратіно, якому так подобалася абетка з картинками! “- написав політик.
Зокрема, Луценко вважає недостатньо деталізованим розділ про реформування Міністерства внутрішніх справ.
“Як буде змінюватися структура МВС? Як будуть набиратися кадри? Як буде враховуватися позиція місцевих громад? Що буде з патрулем, з ДБЕП (департаментом боротьби з економічною злочинністю) і ДБОП (департаментом боротьби з організованою злочинністю), з Міграційною службою? Зрештою , де обов’язкові для кожної програми дій конкретні терміни і відповідальні? “- дивувався він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас