Яценюк: необхідно терміново вжити заходів для стабілізації банківської системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: необхідно терміново вжити заходів для стабілізації банківської системи України

Кредит&Депозит
12068
Міжнародні резерви України, що впали нижче позначки $10 млрд, найближчим часом можна утримати лише за рахунок залучення нових кредитів міжнародних партнерів, вважає прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Ніяких підстав, що вони (резерви – ред.) будуть збільшуватися, окрім як підписання наступної угоди з нашими кредиторами, немає”, – сказав він, представляючи програму діяльності уряду у Верховній Раді в четвер.
Прем’єр також заявив про необхідність термінового прийняття спільних з Національним банком заходів щодо стабілізації банківської системи, так як стрімка девальвація гривні призвела до стрибка інфляції до рівня 20%.
Говорячи про прогноз динаміки валового внутрішнього продукту (ВВП) в нинішньому році, А.Яценюк підтвердив раніше озвучену оцінку – падіння на 7%.
Він також підкреслив необхідність підвищення енерготарифів, щоб зменшити дефіцит НАК “Нафтогаз України”, який фінансується з бюджету, який в нинішньому році досяг 110 млрд грн (близько 2,5 тис. грн на жителя країни), тоді як безпосередньо дефіцит держбюджету становить 68 млрд грн , або 4% ВВП.
Як повідомлялося, міжнародні резерви України на 1 грудня 2014 склали $9,970 млрд, скоротившись за листопад на 20,8%, або на $2,620 млрд. Досягнутий рівень міжнародних резервів є найменшим з грудня 2004 року і забезпечує менше двох місяців імпорту при необхідному мінімальному рівні в три місяці.
В даний час влада країни веде переговори з Міжнародним валютним фондом про отримання чергового траншу в рамках дворічної програми stand by, відкритої навесні цього року на $17,1 млрд і відкрила іншу міжнародну фінансову допомогу ще на $10 млрд, а також про можливості розширення цієї програми. У нинішньому році Україна отримала такої допомоги на суму близько $8,2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас