Qualcomm скоротить близько 600 співробітників по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm скоротить близько 600 співробітників по всьому світу

Фондовий ринок
369
Qualcomm Inc., найбільший світовий виробник мікросхем для мобільних телефонів, скоротить приблизно 600 співробітників по всьому світу, повідомляє веб-портал CNET з посиланням на джерело в компанії.
За словами джерела, Qualcomm планує сфокусувати свій бізнес на нових галузях.
Близько 300 співробітників буде скорочено в Каліфорнії, де розташована штаб-квартира компанії та низка її офісів. Крім цього, буде звільнено “приблизно стільки ж” співробітників міжнародного підрозділу Qualcomm.
Згідно з даними на кінець вересня, загальна кількість співробітників компанії становила близько 31,3 тис., включаючи як штатних, так і тимчасових службовців.
“Ми регулярно оцінюємо наш бізнес, щоб виявити, за рахунок чого можна домогтися поліпшення продуктивності, – заявило джерело. – У випадках, коли це потрібно, ми коригуємо склад наших співробітників відповідно з необхідністю скорочення деяких проектів або відмови від них і запуску і розвитку нових проектів”.
Декотрі співробітники, яких скорочує Qualcomm, отримають місця в інших підрозділах компанії, зазначило джерело.
Воно додало, що звільнення ніяк не пов’язані з розслідуваннями, проведеними регуляторами Китаю, США і Євросоюзу щодо компанії, а зумовлені наміром Qualcomm “сфокусуватися на певних проектах і програмах” і “відображають поточні пріоритети нашого бізнесу”.
У листопаді 2013 р. китайська влада почала розслідування стосовно Qualcomm у справі про порушення компанією антимонопольного законодавства країни. Минулого місяця Qualcomm повідомила, що регулятори США і ЄС проводять попереднє розслідування, що стосується операцій компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас