Для підприємств значно збільшена ціна за спожиту електроенергію в пікові періоди - на 19-23% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для підприємств значно збільшена ціна за спожиту електроенергію в пікові періоди - на 19-23%

Казна та Політика
894
Національна комісія регулювання електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКУ) збільшила тарифні коефіцієнти не побутовим споживачам за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження на об’єднану енергосистему (ОЕС) України.
Відповідне рішення закріплене постановою НКРЕКУ №752 від 9 грудня 2014 року, текст якого оприлюднений на сайті комісії.
Так денний тарифний коефіцієнт для двозонних тарифів, диференційованих за періодами часу, збільшився на 23,3% – з 1,5 до 1,85, а для тризонних тарифів піковий тарифний коефіцієнт збільшився – на 19%, з 1,68 до 2,0 .
На думку НКРЕКУ, такий підхід дозволить вирівняти тарифні навантаження в ОЕС України, забезпечить зниження обсягів споживання е/е в пікові періоди, а також простимулює споживачів (зокрема, промисловість) до переходу на споживання в нічний і напівпіковий періоди.
У комісії нагадали, що дефіцит електроенергії в ОЕС України в пікові періоди обумовлений браком енергетичних ресурсів, дисбалансом між виробництвом і споживанням електроенергії, руйнуванням електромереж та транспортної інфраструктури в зоні АТО, а також низькою водністю річок України (найнижчий показник за останні 45 років).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас