Банки в Україні зможуть використовувати для інкасації неброньовані автомобілі до 2016 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки в Україні зможуть використовувати для інкасації неброньовані автомобілі до 2016 року

Казна та Політика
362
Банки зможуть використовувати для інкасації коштів неброньовані автомобілі до 2016 року.
Про це йдеться в постанові НБУ №750, яка сьогодні набула чинності. Нацбанк прийняв таке рішення через складну ситуацію в країні.
Банки зобов’язані після 31 грудня 2015 припинити використання непанцерованного оперативного автотранспорту, говориться в постанові. Банк має право експлуатувати куплений до 12 березня 2012 панцерованний автотранспорт 1 і 2 класів захисту відповідно до вимог ГОСТ 3975-2000 “Захист панцерних спеціалізованих автомобілів. Загальні технічні вимоги” протягом 7 років з дати його виробництва. А якщо термін експлуатації складає більше 7 років, то протягом строку, який визначений для непанцерованного транспорту.
«Враховуючи економічну ситуацію в країні, фінансове становище банків, а також втрату деякими банками броньованого автотранспорту у зв’язку з політичними подіями на півдні і сході України, передбачено продовження банкам на рік терміну переходу на використання виключно броньованого автотранспорту 3 класу захисту по ГОСТ 3975-2000» , – пояснює регулятор.
Крім того, цією постановою визначено ряд технічних питань роботи інкасації банків. Передбачено, що у разі нападу на інкасацію необхідно відразу ж проінформувати про це територіальне управління НБУ, банки можуть використовувати спецпристрої для заощадження цінностей, а готівку потрібно упаковувати так, щоб можна було використовувати техніку фарбування.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас