ЄС має намір розширити фінансову допомогу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС має намір розширити фінансову допомогу Україні

Казна та Політика
871
У Європейському Союзі розглядають можливість надання Україні нової, третьої програми макрофінансової допомоги. Про це заявив єврокомісар з питань економіки П’єр Московісі.
Суми можливої допомоги Московісі не уточнив. За його словами, ця можливість буде залежати і від здатності української влади проводити реформи після періоду політичної нестабільності, і від здатності ЄС знайти на це кошти.
Міністр фінансів Італії, яка нині головує в Євросоюзі, П’єр Карло Падоан, зі свого боку, заявив, що в Євросоюзі розуміють, наскільки значні фінансові потреби України.
Він додав, що головним джерелом підтримки України повинні бути міжнародні організації, такі, як Міжнародний валютний фонд, але в разі потреби можна мобілізувати і європейські ресурси.
Обидва чиновника виступили в Брюсселі перед журналістами після засідання міністрів фінансів країн ЄС, на якому обговорювали, серед інших, і питання допомоги Україні.
Зараз Євросоюз вже пообіцяв надати Україні позики на суму в 1 млрд 610 млн євро. Другу частину коштів цієї програми допомоги ЄС передав Україні минулого тижня.
Всього в ЄС ще в березні погодили програму допомоги Україні на суму в 11 млрд євро протягом кількох наступних років у вигляді позик або грантів, зокрема, від Європейського банку реконструкції та розвитку, з бюджету Європейського Союзу та з інших джерел. Але Брюссель не поспішає скликати міжнародну зустріч донорів на підтримку України, закликаючи натомість Київ зменшити свою залежність від позик і грантів.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас