МВФ вважає за необхідне виділити ще $15 млрд для України - щоб запобігти фінансовому колапсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вважає за необхідне виділити ще $15 млрд для України - щоб запобігти фінансовому колапсу

Кредит&Депозит
4779
Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає за необхідне виділити Україні протягом кількох тижнів 15 млрд доларів, щоб запобігти фінансовому колапсу, пише Financial Times.
У МВФ вважають, що ці кошти необхідні країні крім виділення Україні цього року кредитної лінії в 17 млрд доларів, розрахованої до 2016 року.
Джерела газети відзначають, що дефіцит у схваленій МВФ програмі виник у зв’язку з більшим, ніж очікувалося, падінням ВВП України, а також через скорочення експорту в Росію, яке призвело до відтоку капіталу і зниження валютних резервів ЦБ.
За словами високопоставлених офіційних осіб, поки що пропозиція про настільки значне збільшення програми підтримали лише деякі кредитори. Причиною тому стала повільна реалізація Києвом економічних та адміністративних реформ в рамках узгодженої з кредиторами програми.
Газета зазначає, що при відсутності додаткової допомоги Києву доведеться або радикально скорочувати бюджет, або оголосити дефолт за суверенними зобов’язаннями.
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під вівторок, 9 грудня закликав провести міжнародну донорську конференцію для України.
“Наша тактична задача зараз – це підписання і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. Але цього не вистачає. Тому друге завдання – це міжнародна донорська конференція та затвердження плану відновлення для України”, – сказав прем’єр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас