Харків погасив бонди на 99,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харків погасив бонди на 99,5 млн грн

Кредит&Депозит
511
Харків 8 грудня в повному обсязі погасив облігації на суму 99,5 млн грн. Ці цінні папери серії 2-D розміщувалися в кінці 2011 року на три роки зі ставкою купона 15% річних.
Про їх своєчасне погашенні повідомив співвласник фондової компанії «Фінекс-Україна» Ігор Когут. Андеррайтерами цього випуску виступали компанія «Фінекс-Україна» і ВТБ Банк.
Передбачалося, що цей випуск облігацій буде рефінансований. 29 жовтня Харківська міська рада схвалила залучення містом внутрішньої позики у розмірі 100 млн грн для фінансування міського бюджету розвитку. Випуск облігацій місцевої позики також передбачався на період до 3 років з терміном погашення не пізніше 31 грудня 2017 року. Процентна ставка за користування залученими коштами повинна була скласти не вище 15,2% річних.
«Мета запозичення – залучення коштів для фінансування бюджету розвитку бюджету міста Харкова, в тому числі для рефінансування місцевого боргу з метою виконання зобов’язань за здійсненими запозиченнями до бюджету розвитку бюджету міста Харкова», – йшлося в проекті рішення міськради.
Однак випустити ці цінні папери не вдалося. «Була велика спокуса рефінансуватися. У нинішні часи, з точки зору міських фінансів, це був би вкрай виправданий крок. Але «спасибі» Мінфіну, який просаботував весь процес. З політичних міркувань або через такий підхід до роботи, але факт залишається фактом », – зазначив Ігор Когут.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас