Аграрний сектор може замістити понад 30 млрд кубометрів газу - Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний сектор може замістити понад 30 млрд кубометрів газу - Мінагрополітики

Енергетика
1362
Аграрний сектор може замістити понад 30 млрд кубометрів газу, якщо максимально ефективно використовувати його потенціал. Про це повідомила директор департаменту землеробства Мінагрополітики Тетяна Лазар під час засідання круглого столу, на якому обговорили шлях до енергетичної незалежності України, передає прес-служба Кабміну.
Під час заходу, де, зокрема, були присутні представники бізнес-спільноти Італії на чолі з почесним консулом Марком Тозоном, учасники заходу оцінили поточний стан у сфері поводження з відходами в Україні, обговорили можливість максимального використання відходів як енергетичного ресурсу, як альтернативного природному газу.
“Україна споживає 63 млрд кубометрів газу, імпорт становить – 42. Аграрний сектор має величезний потенціал заміщення природного газу біологічними видами палива. Є чималий потенціал у твердих відходах – говоримо про можливість заміщення понад 9 млрд кубометрів газу. Наша амбітна мета, у разі максимального використання всіх можливостей, це заміщення 30 млрд кубометрів газу”, – сказала Т.Лазар.
Директор департаменту міжнародного співробітництва Мінагрополітики Тарас Кузьмич зазначив, що сьогодні питання енергетичної незалежності для України вкрай актуальне, тому українській стороні важливе і цікаве співробітництво в сфері біоенергетики.
“Ми високо цінуємо інтерес італійської сторони до співпраці в сфері енергетики. Україна приділяє велику увагу розвитку альтернативної енергетики через складні відносини з Росією. Ми зацікавлені у співпраці в сфері технологічного досвіду та інвестицій. У свою чергу пропонуємо провести ще одну зустріч у Міністерстві аграрної політики і продовольства, щоб детально обговорити всі можливі варіанти співпраці з Італією у сфері альтернативної енергетики”, – зазначив Тарас Кузьмич.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас