Тимчасовий адміністратор банку "Золоті ворота" і банк "Стандарт" і підписали договір про передачу частини активів і зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий адміністратор банку "Золоті ворота" і банк "Стандарт" і підписали договір про передачу частини активів і зобов'язань

Кредит&Депозит
613
Тимчасовий адміністратор банку “Золоті ворота” (Харків) 28 листопада підписав договір з банком “Стандарт” (Київ) про передачу частини активів і зобов’язань банку “Золоті ворота”, повідомив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на сайті.
Договором, зокрема, передбачено, що банк “Стандарт” придбав усі права та обов’язки боржника перед вкладниками щодо повернення грошових коштів та сплати відсотків за договорами банківського рахунку / вкладу в межах 200 тис. грн. При цьому банку “Стандарт” передані кредити юридичних і фізичних осіб, у тому числі, забезпечення по них, за винятком валютних іпотечних кредитів фізичних осіб.
Як повідомлялося, 31 липня банк “Золоті ворота” був віднесений до категорії неплатоспроможних, а ФГВФО ввів в нього тимчасову адміністрацію до 4 листопада, а потім продовжив її ще на місяць.
ФГВФО 18 вересня затвердив план врегулювання банку “Золоті ворота”, яким передбачено спосіб його виведення шляхом відчуження всіх або частини активів і зобов’язань на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією. 4 грудня НБУ вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк “Золоті ворота”.
Банк “Золоті Ворота” заснований в 1993 році. Його найбільшими акціонерами на 1 липня 2014 були Яків Кузнецов (19,1502%), Вадим Вишневський (17123%), Євген Черняк (10,0654%).
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів банк “Золоті Ворота” займав 139-е місце (418 425 млн грн) серед 166 діючих українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас