ДАІ пропонує не пускати в Україну іноземців з несплаченим водійським штрафом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ пропонує не пускати в Україну іноземців з несплаченим водійським штрафом

Особисті фінанси
428
ДАІ пропонує відмовляти у в’їзді в Україну іноземцям, які раніше, перебуваючи тут, порушили правила дорожнього руху і не сплатили штраф. Про це повідомляє прес-служба МВС.
“Іноземці, які порушують Правила дорожнього руху на території України, абсолютно не займаються такими питаннями (про майбутній пропуск в країну – ред.), оскільки добре знають, що легко покинуть нашу країну, незважаючи на наявний штраф ДАІ, і не матимуть проблем з повторним в’їздом “, – цитується в повідомленні начальник Департаменту ДАІ МВС Анатолій Сіренко.
За його словами, без змін до законодавства, важелі впливу на цю ситуацію практично відсутні. Фахівці ДАІ МВС України вже працюють над поправками в нормативно-правові акти.
Пропонується надати прикордонникам доступ до інформації про несплачені штрафи. При виїзді іноземних громадян, які допустили порушення ПДР і отримали, але не сплатили штраф, вони будуть попереджені про неможливість повторного в’їзду в Україну до моменту перерахування суми штрафу до держбюджету.
Начальник ДАІ пропонує оснастити прикордонні пункти мобільними терміналами для надання можливості таким особам сплатити штраф відразу ж при виїзді з країни.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас