Німецькі автовиробники мають намір випустити рекордну кількість автомобілів в 2015 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі автовиробники мають намір випустити рекордну кількість автомобілів в 2015 р.

Світ
268
Автомобілебудівні концерни Німеччини мають намір вперше випустити понад 15 млн автомобілів в 2015 році на тлі поступового відновлення авторинку Західної Європи. Однак основні надії німецьких виробників пов’язані з Китаєм і Америкою.
Як повідомляє Deutsche Welle, в 2014 році очікується збільшення обсягів виробництва автомобілів німецькими компаніями приблизно на 2%. У 2015 році прогнозується прискорення зростання до 4%. Майже дві третини автомобілів, які будуть випущені в 2015 році, – близько 9,6 млн – зійдуть з конвеєрів за межами ФРН.
Такі показники оприлюднило Об’єднання німецької автомобільної промисловості (VDA) на підсумковій річній прес-конференції, що відбулася 2 грудня в Берліні. За словами президента VDA Маттіаса Віссмана, ситуація в галузі краща, ніж настрій, який псують численні “гарячі точки” на планеті.
Як зазначив М.Віссман, 2014 рік виявився для автомобільного ринку Німеччини цілком успішним. Він очікує, що до кінця грудня в країні буде продано понад 3 млн нових авто, що на 2% більше, ніж у 2013 році, коли вдалося збути 2,95 млн. Обсяги виробництва на німецьких автозаводах теж зросли на 2% і склали 5, 5 млн одиниць. Відповідно, збільшилася і кількість робочих місць у галузі: на 23,4 тис. – до приблизно 784 тис.
За прогнозом VDA, в 2015 році світовий автомобільний ринок зросте приблизно на 2% – до 76,4 млн одиниць. Водночас німецькі автобудівники зможуть на своїх вітчизняних і зарубіжних майданчиках збільшити випуск на 4% – до рекордних 15,25 млн машин, вважають в галузевому об’єднанні.
“Перспективи на 2015 рік ми оцінюємо без ейфорії, але оптимістично, оскільки очікуємо зростання попиту, насамперед на ринках Америки та Азії, конкретно – в Китаї”, – зазначив глава VDA.
У році, що минає, продажі на найбільшому в світі автомобільному ринку, китайському, зростуть приблизно на 10% і складуть близько 17,9 млн одиниць.
Одночасно на докризовий рівень в 16 млн нових автомобілів повернувся ринок США. Обсяги продажів нових автомобілів у листопаді були кращими для цього місяця з 2003 року, причому особливо великим попитом користувалися позашляховики і пікапи.
Від цього тренду виграють, насамперед, американські корпорації, включаючи виробника джипів Chrysler, що належить нині італійському концерну Fiat: у порівнянні з листопадом минулого року продажі зросли на 20%. Однак і для німецького бренду Mercedes Benz минулий місяць був найкращим за всю історію роботи концерну Daimler на американському ринку. У свою чергу дочка концерну Volkswagen – компанія Audi – вже до кінця листопада встановила черговий рекорд річних продажів в США.
Тим часом динаміка в Західній Європі виглядає досить скромно. Однак цей ринок, на якому німецькі автобудівники продають кожну другу випущену машину, в 2014 році вперше за 4 роки не скоротився, а зріс на 4%, зазначив М.Віссман. У наступному році VDA очікує збільшення продажів нових автомобілів на 2% – до 12,2 млн одиниць. Основною причиною невисокої динаміки глава німецького галузевого об’єднання назвав поганий економічний стан Франції та Італії.
Великим розчаруванням для німецьких автобудівників став в 2014 році російський автомобільний ринок. За підсумками року продажі німецьких автовиробників в Росії можуть впасти на 20-25%, а весь російський ринок нових автомобілів складе, швидше за все, помітно менше 2,5 млн одиниць. У німецьких автобудівників були кепські справи і в іншій країні групи БРІК – Бразилії. Тут особливо постраждав найбільший автовиробник Німеччини – концерн Volkswagen.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас