Walt Disney підвищила річні дивіденди на 34% завдяки сильним фінпоказникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Walt Disney підвищила річні дивіденди на 34% завдяки сильним фінпоказникам

Фондовий ринок
139
Американська Walt Disney Co., найбільша в світі компанія у сфері розваг та медіа, підвищила розмір річних дивідендів на 34% завдяки сильним фінансовим показникам, повідомляє MarketWatch.
За підсумками фінансового року, що завершився 27 вересня 2014, компанія виплатить дивіденди в розмірі $1,15 на акцію проти $0,86 на акцію роком раніше.
Таким чином, Disney направить на виплату дивідендів на $500 млн більше, ніж у попередньому фінроці.
Дивідендна прибутковість акцій компанії складе 1,2%, що порівняно з показниками таких медіакомпаній, як Time Warner Inc. (1,5%) і CBS Corp. (1,1%).
Глава Disney Роберт Айгер зазначив, що компанія зафіксувала рекордно високі показники в минулому фінроці.
Її чистий прибуток у четвертому фінкварталі зріс на 8%, зокрема, завдяки сильним показникам кіностудії. Чистий прибуток Disney склала $ 1,5 млрд, або $0,86 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $1,39 млрд, або $0,77 на акцію, за аналогічний період минулого фінроку.
Операційний прибуток кіностудії Disney в минулому кварталі підскочила більш ніж удвічі – до $254 млн проти $ 108 млн роком раніше – за рахунок високих зборів від прокату фільму “Вартові галактики” (Guardians of the Galaxy), випущеного в серпні.
Підрозділ, що випускає споживчі товари, збільшило операційний прибуток на 9%, до $379 млн, завдяки хорошим продажам ліцензійних товарів за мотивами “Вартових Галактики”, а також анімаційної стрічки “Холодне серце” (Frozen).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас