ЄС виділив 500 млн євро допомоги Україні - для "заохочення важливих структурних реформ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив 500 млн євро допомоги Україні - для "заохочення важливих структурних реформ"

Кредит&Депозит
430
Як повідомила прес-служба Єврокомісії, в середу ЄК передала Україні EUR500 млн – другий транш у рамках другої програми макрофінансової допомоги, загальна сума якої становить EUR1 млрд.
У прес-службі зазначили, що метою програм макрофінансової допомоги є фінансова підтримка України з заохоченням важливих структурних реформ, спрямованих на поліпшення управління та економічне зростання з одночасною гармонізацією законодавства до стандартів ЄС.
Програми макрофінансової допомоги, зокрема, підтримують реформи у сфері управління державними фінансами, боротьбу з корупцією, реформи з сфері торгівлі та оподаткування, енергетичному та фінансовому секторах.
Гроші для виплати України були залучені Єврокомісією на фінансових ринках. В цілому ЄК розмістила 15-річні євробонди під 1,363% річних. Гроші були передані в борг України на тих же умовах.
Як повідомлялося, дві діючі програми макрофінансової допомоги для України припускають загальну допомогу в EUR1,61 млрд.
20 травня цього року Єврокомісія перерахувала Києву EUR100 млн у рамках першої програми допомоги, 17 червня – EUR500 млн у рамках другої програми допомоги і 12 листопада – EUR260 млн у рамках першої програми допомоги. Ще EUR250 млн у рамках першої програми макрофінансової допомоги, як очікується, будуть перераховані Києву навесні 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас