Кияни зможуть в режимі online визначити можливість отримання субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни зможуть в режимі online визначити можливість отримання субсидії

Казна та Політика
456
Кияни зможуть самостійно провести орієнтовні онлайн-розрахунки, які допоможуть визначити: чи може сім’я претендувати на житлову субсидію.
Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.
Крім того, кияни зможуть отримати консультацію, зателефонувавши на “гарячу лінію” районних управлінь праці та соціального захисту, зазначив він.
Онлайн-калькулятор розміщений на офіційному сайті КП “Головний інформаційно-обчислювальний центр” під назвою “Орієнтовний online розрахунок субсидій”. Тут також розміщена додаткова інформація для жителів столиці, що стосується соціальних норм споживання житлово-комунальних послуг.
“Міська влада розробила ряд заходів, які допоможуть тим киянам, які потребують державної допомоги при оплаті за житлово-комунальні послуги”, – зазначив заступник голови КМДА.
За словами Петра Пантелєєва, на сьогоднішній день більше 34 тис. київських сімей є одержувачами житлових субсидій. У зв’язку з підвищенням тарифів кількість сімей, які можуть претендувати на отримання державної допомоги, збільшується.
Онлайн-калькулятор дозволяє громадянам провести попередні розрахунки сукупного доходу і визначити розмір обов’язкового платежу за комунальні послуги. Далі необхідно провести порівняння обов’язкового платежу і платежу за послуги в межах визначених норм. Якщо він менше місячного платежу в межах соціальних норм, то сім’я може звернутися за житловою субсидією, пояснив заступник голови КМДА.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас