Інвестфонди повільно реагують на падіння нафти - BlackRock — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестфонди повільно реагують на падіння нафти - BlackRock

Світ
282
Багато інвестиційних фондів недостатньо швидко реагують на стрімке падіння нафти і втрачають можливості, які відкриваються в таких країнах, як Туреччина, Індія та Індонезія, вважає Сем Вехт, керуючий кількома фондами BlackRock Inc. – Найбільшої групи світу за обсягом активів під управлінням.
Як повідомляє агентство Bloomberg, ціни на нафту менш ніж за півроку впали на 38%, що призвело до скорочення витрат країн-імпортерів цієї сировини і може сприяти подальшому зростанню споживчих витрат у цих країнах, при цьому інвестори занадто повільно змінюють структуру портфелів. За словами C.Вехта, в Європі це особливо помітно – інвестори поки не оцінили переваги, які дає більш дешева нафта виробникам промислових і споживчих товарів.
“Не важливо, чи працюєте ви в Європі або США, і не важливо, яким типом фонду керуєте, інвестпортфель при ціні на нафту в $110 за барель – це одне, а при $70 – зовсім інше, – сказав С.Вехт в інтерв’ю Bloomberg. – Я вважаю, що мало хто з інвесторів помітно змінив структуру вкладень у відповідності з новими реаліями “.
BlackRock збільшила інвестиції в країни, які є чистими імпортерами енергоресурсів, і скоротила вкладення в Росію та інші країни-експортери, заявив С.Вехт. Найбільша в світі компанія, що управляє також прогнозує зростання акцій Східної та Західної Європи. BlackRock очікує, що споживачі почнуть витрачати гроші, заощаджені завдяки зниженню вартості палива, що надасть підтримку сфері послуг.
Акції компаній країн, що розвиваються в останні 30 днів демонструють змішану динаміку, індекс MSCI Emerging Markets в листопаді втратив 1,1%. Фондові індикатори Індії та Індонезії виросли не більше ніж на 3%, а індекси Китаю і Туреччини підскочили як мінімум на 6,9%. При цьому ціни на нафту перебувають у мінімальних позначках з 2009 року.
У разі подальшого падіння вартості нафти інвестори повинні бути готові збільшити вкладення в компанії, що виробляють промислові та споживчі товари, сказав С.Вехт.
Очолюваний ним BlackRock Emerging Europe Fund з літа скорочує інвестиції в Росію. Частка вкладень в РФ в портфелі фонду станом на жовтень становила 44,4% порівняно з орієнтиром 49,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас