Інвестори активно виводять кошти з ETF, орієнтованих на акції компаній материкового Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори активно виводять кошти з ETF, орієнтованих на акції компаній материкового Китаю

Фондовий ринок
572
Інвестори активно виводять кошти з біржових індексних фондів (ETF), орієнтованих на акції компаній материкового Китаю.
Відтік коштів з CSOP FTSE China A50 ETF за два тижні, що завершилися 28 листопада, склав $ 845 млн, ставши максимальним з моменту запуску фонду в 2012 році.
Відтік коштів з iShares FTSE A50 China Index ETF за минулий тиждень склав $ 585 млн, ставши найбільш значним з 2009 року.
“Ми отримали ряд сигналів про уповільнення темпів економічного зростання в Китаї в останні тижні, – відзначає аналітик S & P Capital IQ в Нью-Йорку Тодд Розенблат. – Інвестори хочуть скоротити свої позиції в китайських ETF”.
Інвестори почали виводити кошти з двох найбільших ETF, що відстежують динаміку акцій китайських компаній, в середині жовтня, а в останні два тижні темпи виведення коштів прискорилися. За попередні чотири місяці ці фонди залучили в цілому $ 3,5 млрд.
Фондовий індекс Shanghai Composite підскочив на 11% за останній місяць, його динаміка стала найкращою серед 93 фондових індикаторів, що відслідковуються Bloomberg. За минулий тиждень Shanghai Composite злетів на 7,9%, що є максимальним стрибком з жовтня 2010 року, завдяки зниженню ключових процентних ставок Народним банком КНР вперше за два роки.
У квітні цього року китайська влада оприлюднила план запуску програми взаємодії фондових бірж Гонконгу і Шанхаю, що дозволяє інвесторові, що має брокерський рахунок в Гонконзі, отримати доступ до акцій китайських компаній.
З цього моменту Shanghai Composite виріс на 28%. Тим часом, компанії, що мають подвійний лістинг (в Гонконгу та Шанхаї), зіткнулися з тим, що їхні акції в Шанхаї торгувалися з 10% премією до гонконгських паперів – це найбільш значний розрив з червня 2013 року.
Трейдери, що вкладали кошти в ETF на очікуваннях, що запуск програми взаємозв’язку бірж підтримає ринок КНР, тепер виводять кошти, оскільки акції китайських компаній торгуються зі значною премією до гонконгських паперів, говорить керуючий директор Krane Fund Advisors LLC Брендан Ахерн.
Глава підрозділу стратегії на emerging markets UBS AG Джеффрі Денис відзначає, що інвестори виводять кошти з ETF, щоб зафіксувати прибутки на тлі слабких статданих з економіки КНР і досить байдужого ставлення інвесторів до програми взаємозв’язку фондових бірж Гонконгу і Шанхаю, що стартувала 17 листопада.
Протягом першого тижня дії програми інвестори в середньому використовували 24,1% денної квоти на покупку акцій.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас