Агентство Moody's знизило рейтинги п'яти провідних японських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство Moody's знизило рейтинги п'яти провідних японських банків

Кредит&Депозит
139
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s знизило на один щабель рейтинги п’яти провідних японських банків. Як повідомляється в прес-релізі агентства, з Aa3 до A1 знижені рейтинги Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Mitsubishi UFJ Trust and Banking, Sumitomo Mitsui Banking, Shizuoka Bank і Chugoku Bank.
Прогнози по рейтингах стабільні.
“Зниження рейтингу відображає позицію Moody’s, згідно з якою можливості уряду з підтримки банків найкраще оцінювати за рівнем його власного рейтингу”, – наголошується в повідомленні агентства.
Напередодні Moody’s знизило довгостроковий рейтинг Японії з Aa3 до А1 зі стабільним прогнозом, що призвело до падіння курсу ієни по відношенню до долара США до мінімального рівня за останні 7,5 року. Однією з основних причин зниження рейтингу стала невпевненість у досягненні Японією оголошених цілей зі зниження дефіциту бюджету.
Крім того, агентство відзначає ризики підвищення прибутковості держоблігацій Японії і зниження доступності залучення країною позикових коштів у середньостроковій перспективі.
Як повідомлялося раніше, згідно з прогнозом мінфіну Японії, до кінця 2014/15 фінансового року (закінчується 31 березня 2015 року) держборг країни може досягти $12 трлн. За перший квартал поточного фінансового року (почався в Японії 1 квітня 2014) держборг зріс більш ніж на $140 млрд і досяг нової рекордної позначки $11 трлн.
У травні 2014 міжнародне агентство Fitch знизило суверенний кредитний рейтинг Японії за зобов’язаннями в іноземній валюті на два щаблі, з АА до А +, а в національній валюті – на один щабель, з АА- до А +. Таким чином, Moody’s фактично зрівнявся з Fitch у своїх оцінках щодо прогнозу економічної ситуації в Японії. При цьому агентство Standard&Poor’s поки не змінювало рейтинг Японії, він залишається на рівні АА-.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас