Держслужбовцям скоротять премії з 70% до 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держслужбовцям скоротять премії з 70% до 30%

Казна та Політика
2369
Новим законом “Про державну службу” планується зменшити преміальну частину в загальній заробітній платі державних службовців, аби покращити об’єктивність та ефективність їх роботи.
“Зараз система оплати праці така, що посадові оклади дуже низькі, зате великі преміальні. Співвідношення таке: 30% оплати праці складають посадові оклади, і біля 70% – це всілякі надбавки. Ми змінюємо це в законопроекті із точністю до навпаки. Ми пропонуємо систему, коли заробітна плата складається на 70% з посадового окладу і на 30% – з преміальних. Є два види преміальних – 20% річна премія, яка виплачується на основі оцінки ефективності діяльності і періодичні – 10% місячні або квартальні преміальні, які теж на основі відповідних оцінок або виплачуються або ні. Всі преміальні виплати не можуть складати більше 30% від посадового окладу”, – розповів координатор проектної групи “Реформа державної служби в Україні” громадянської платформи “Нова країна” Сергій Сорока.
Заробітна плата державного службовця буде прив’язана до мінімальної зарплати і буде підвищуватись лише із підвищенням загального добробуту в країні. “Серед принципів державної служби визначається, що державний службовець має бути орієнтований на потреби громадян, а з іншого боку забезпечувати баланс інтересів держави, громадянського суспільства та різних інших соціальних груп”, – зазначив голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.
“І якщо законопроект буде прийнятий, і люди, які будуть вступати на державну службу, будуть працювати за новим законом і дотримуватись цих принципів, ми отримаємо в результаті ефективну результативну державну службу. А не службу, яка обслуговує певні політичні сили, які прийшли до влади, і державного службовця, який працює на інтереси свого керівництва, аби йому не втратити ту преміальну складову, що створює абсолютну необ’єктивність в оцінці державного службовця”, – додав Коліушко.
Новий закон “Про державну службу” планується прийняти до кінця 2014 року, оскільки 1 січня 2015 року має набути чинності закон про держслужбу, ухвалений ще в 2011 році, і який не відповідає нинішнім умовам. Зараз українські держслужбовці працюють за законом «Про державну службу України» ще від 1993 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас