Учасники ринку нерухомості Києва не відчувають декларованого КМДА "спрощення оформлення дозвільної документації" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники ринку нерухомості Києва не відчувають декларованого КМДА "спрощення оформлення дозвільної документації"

Нерухомість
324
Учасники столичного ринку нерухомості не відчувають декларованого Київською міською державною адміністрацією спрощення оформлення дозвільних документів.
За словами представників ринку нерухомості, у власників будівель, зокрема, виникають проблеми продовження договорів оренди землі.
Директор департаменту земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації Олексій Поліщук в ході третього Українського щорічного саміту ринку нерухомості в п’ятницю повідомив, що департаментом підготовлено проект рішення, яке спростить процедуру оформлення землі.
“На сьогоднішній день ми спростили процедуру продовження договорів оренди. У законодавстві передбачений принцип мовчазної згоди. Тобто якщо протягом місяця Київрада не прийняла рішення про продовження договору – мер повинен підписати договір оренди. У порядку, який буде прийнятий до нового року, ця процедура чітко прописана “, – сказав А.Поліщук.
У свою чергу представник компанії “Макдональдс” заявив, що цей принцип не працює.
“Ви напевно знаєте скільки у нас договорів оренди, і скільки років ми намагаємося їх продовжити. Принцип мовчазної згоди був ще шість років тому, але у нас чомусь жоден договір не продовжено”, – сказав він.
А.Поліщук у свою чергу пообіцяв розібратися з проблемою компанії “Макдональдс”.
Представник будівельної компанії, що побажав залишитися неназваним, в бесіді з агентством “Інтерфакс-Україна” зазначив, що з приходом нової міської влади ситуація з оформленням дозвільної документації не змінилася.
“Нам цікаво, коли ставлення до учасників ринку буде однаковим? Спрощення оформлення дозвільних документів немає, нічого не змінилося”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас