Проти керівництва "Західінкомбанку" порушено кримінальну справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти керівництва "Західінкомбанку" порушено кримінальну справу

Казна та Політика
904
Прокуратура почала кримінальне провадження проти керівництва ПАТ “Західінкомбанк” за розтрату 103, 5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.
“Відділом захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Волинської області проведено перевірку додержання вимог законодавства про банківську діяльність в ПАТ “Західінкомбанк”. Встановлено, що службові особи банку за клопотанням чотирьох позичальників кредитних коштів банку в загальному розмірі 103, 5 млн грн незаконно прийняли рішення про зміну виду застави на забезпечення повернення цих коштів з депозитних вкладів на товари, що не існують в обороті”, – йдеться в повідомленні.
Як розповіли в прокуратурі, в подальшому службові особи банку, зловживаючи службовим становищем, при наявності заборгованості по сплаті відсотків у цих позичальників прийняли рішення про відстрочку сплати ними відсотків і про розірвання договорів застави.
“Внаслідок цього службовці ПАТ” Західінкомбанк” зробили розтрату грошових коштів банку, видавши суб’єктам підприємницької діяльності кредитні кошти на суму 103, 5 млн грн. Крім того, за незаконні дії співробітників банк на сьогодні не отримав 7,4 млн грн відсотків за цими кредитними договорами”, – зазначили у відомстві.
Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про розтрату майна посадовцями банку шляхом зловживання ними службовим становищем. Триває досудове розслідування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас