Українців шокують ціни на ввезені фрукти - вони виросли на 30-40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців шокують ціни на ввезені фрукти - вони виросли на 30-40%

Аграрний ринок
1464
Ціна на ввезені в Україну фрукти зросла на 30-40%. Про це розповів столичний продавець Олег Назарук.
“Фруктами торгую чотири роки. Останній помітний стрибок у ціні був у березні, – розказує Назарук. – Тепер маємо другу хвилю подорожчання. Ціни зросли в доларовому еквіваленті, залежно від виду фруктів. У Києві зараз кілограм лимонів коштує від 35 до 48 гривень залежно від сорту і місця продажу. Банани – від 16 до 20 гривень за кіло, апельсини – по 20-25 гривень. Українців шокують ціни на екзотичні фрукти”.
За словами продавця, відчутно подорожчали ківі.
“Зараз кілограм ківі коштує від 45 до 60 гривень, лайм – від 80 гривень за кілограм, – говорить Олег. – Екзотичні фрукти завозяться в Україну невеликими партіями. Багато продавців відмовляються торгувати екзотикою і переходять на сезонні фрукти. Але і ті зараз підскочили у ціні через вартість бензину”.
Ціни на сезонні фрукти виросли на 3-5 гривень за кілограм.
“Якщо торік я торгував грушами по 10 гривень за кіло, то тепер ставлю ціну 15, – пояснює продавець. – Закупівельники підняли ціну на сливи і виноград. Яблука були торік по 7, а зараз 10-12 гривень. Те саме у цьому сезоні з динями і кавунами. Дині зараз у мене по 16 гривень за кілограм. Торік продавали по 8, максимум 10 гривень. 1 кілограм кавунів у мене коштує 4 гривні. У середині серпня продавав по 3 гривні за кіло. Думав, доведеться спускати ціну, а вона навпаки виросла”.
За спостереженням продавця, українці почали економити на фруктах.
“Якщо раніше брали 1-2 кілограма, то тепер беруть півкіло. Найчастіше купують для дітей. Економія вже позначилася на наших заробітках. Багато товару залишається і псується. Навіть заохочення у вигляді акцій не завжди здатне заманите покупця до прилавка. Через подорожчання цукру фрукти навіть для варення перестали купувати”, – каже Назарук.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас