Ринку вживаних авто в Україні загрожує колапс: продажі впали на 63% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринку вживаних авто в Україні загрожує колапс: продажі впали на 63%

Технології&Авто
2659
Слідом за падінням продажів нових автомобілів на авторинку України скорочується і первинна реєстрація старих машин. Про це повідомляють в Асоціації автовиробників України (Укравтопром).
За даними Асоціації, на первинному ринку України у серпні було зареєстровано 7000 282 автотранспортних засоби, що були в експлуатації. Це на 24% менше ніж у липні та на 63% менше показника серпня минулого року. Частка підтриманих автомобілів в загальному обсязі продажів за серпень склала 51%.
Однак, як повідомили в Укравтопрому, цей показник все ж вище, ніж рік тому, коли перед введенням екологічного податку у серпні відбувся сплеск реєстрацій підтриманих автомобілів до рівня 45% загального обсягу первинного ринку.
Також в Асоціації повідомили, що найбільшою популярністю серед імпортного автомобільного “секондхенда” користуються комерційні автомобілі – в серпні було зареєстровано 6000 887 автомобільних продажів у цьому сегменті.
Легкових автомобілів, що були в експлуатації, в серпні було зареєстровано 345, автобусів – 50 одиниць.
Всього за період з січня по серпень поточного року український первинний ринок колишньої в експлуатації автомобільної техніки втричі скоротився щодо торішнього результату за аналогічний період і склав 31,7 тис одиниць, що відповідає 29% від загального обсягу продажів автотранспортних засобів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас