Міжнародні експерти дістались до місця падіння малазійського літака, Instagram російського солдата став “військовим мистецтвом” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні експерти дістались до місця падіння малазійського літака, Instagram російського солдата став “військовим мистецтвом”

Світ
1434
Лише тепер міжнародні експерти змогли отримати доступ до місця падіння малазійського літака. Резонанс ця подія викликала не лише через значну затримку, але і через супровід сил безпеки, про який домовляються сторони. Іншою популярною темою для закордонних медіа став скандальний пост в мережі Instagram російського солдата: чи можна вважати фото доказом причетності росіян до збиття літака, чи ні?
The Wall Street Journal: Міжнародні експерти, які намагаються відновити залишки жертв борту Malaysia Airlines 17, досягли місця катастрофи в перший раз майже за тиждень. Тим часом, українські законодавці схвалили закон, що дозволяє сотні зарубіжних експертів озброюватися та ввезти спеціальне обладнання для їх розслідування.
Закон, який пройшов за підтримки переважної більшості в парламенті в Києві, дозволяє слідчим групам мати у супроводі озброєних голландських та австралійських співробітників безпеки під час їх роботи, як пояснили дипломати та український віце-прем’єр Володимир Гройсман.
Пані Бішоп (Міністр закордонних справ Австралії – ред.), яка працює з Україною з питань законодавства, назвала угоду «страховим полісом» для дослідників, підкресливши, що місія з розслідування залишається “гуманітарною місією під керівництвом поліції”.
The Guardian: Ми не повинні плутати фотографії з Instagram Олександра Соткіна з військовою розвідкою. Вони просто відображають невдале життя сучасного російського солдата.
Стверджується, що автопортрети, розміщені на Instagram профілі російського солдата може «довести», що російська армія діє всередині східної України, підвищуючи можливість того, що не тільки російські технології, але й російські оператори були залучені в знищенні літака Malaysia Airlines….
Але так чи інакше я не уявляю Барака Обаму, який стоїть на галявині Білого дому і заявляє, що перегляд сторінки в Instagram поклав кінець усім двозначностям і що ми тепер у стані війни з Росією.
The Independent: Поки військові сутички продовжують бушувати в східній Україні, міжнародній команді дослідників вдалося досягти місця катастрофи літака MH17 Malaysia Airlines вперше з тих пір, як він був збитий ракетою два тижні тому.
Зіткнення на шляху до ділянки, де знаходяться уламки літака, між урядовими військами і проросійськими сепаратистами утримували делегацію від поїздки до місця катастрофи аби вилучити тіла, які лежать у відкритих полях. Але рано в четвер групу експертів пропустили через КПП в селі Розписне на шляху до території з рештками літака. Озброєний міліціонер дав попереджувальний постріл, аби журналісти не слідували за супроводжуючим конвоєм. Міліціонер, який назвав своє ім’я тільки як “Сергій”, заявив журналістам, що бої все ще тривають в Розписному.
The New York Times: “Падіння літака сталось в ніч перед тим, як я мала поїхати (з України – ред.). Ми повідомили про те, що вантажний літак був збитий, тому, коли я побачила перший заголовок Reuters, я подумала, що це не головна новина у великій схемі речей. Тоді заголовки стали більш тривожними. Ми отримали координати місця аварії від мого колеги, Ніла Макфаркуара, ввели їх у GPS і поїхали. Коли ми прибули, нічого не було відгороджено, це не було схоже на місце події. Це був просто довгий, самотній путівець, кілометри полів і шматки літака. Коли ми під’їхали, ми побачили шматки хвоста, а потім палаючий фюзеляж”.
Tygodnik Zamojski Коли ми аналізуємо фотографії, розміщені 24-річним Олександром Соткіним, можна “прокласти” бойовий шлях, яким пройшов росіянин. Тому що кожен завантажений з мобільного телефону знімок має розначення місця розташування, де він був зроблений. Деякі з фотографій були зроблені в Росії, але інші – вже в Україні.
У неділю, 27 липня, Соткін опублікував фотографію з приміткою, що він працював на ракетній пусковій системі Бук.
Це може бути доказом у справі збитого малайзійського літака. Бо як українці, так і американці вважають, що проросійські бойовики використовували Бук для того, аби збити літак з 298 людьми на борту.
Polskie Radio: Сепаратистам не подобається прибуття поліції з Нідерландів та Австралії, які будуть мати право на носіння зброї і використання її в разі потреби.
- Йдеться не про десятки, а тисячі поліцейських. За нашою інформацією Київ готується дати згоду на присутність в ДНР 700 голландських і 1500 і австралійських офіцерів. Це не піде на користь врегулювання ситуації, – підкреслив Андрій Пургін, один із лідерів ДНР.
Lenta.ru: Виступи проти мобілізації на заході України відбулися ще в червні. Тоді в місті Яворів (Львівська область) батьки мобілізованих солдатів блокували військову частину, щоб їх синів не відправили воювати на схід. Вони заявили, що молоді люди пройшли лише десятиденну підготовку, не мають військових навичок, а також обмундирування. «Ми, та й самі мобілізовані, впевнені, що їх відправляють в Донбас як гарматне м’ясо: без бронежилетів, а також без елементарних навичок стріляти», – говорила одна з матерів. Пізніше, в середині липня, в Яворові протестували знову.
Ведомости: Більшість росіян не бояться санкцій, але це свідчить не стільки про консолідацію суспільства, скільки про його байдужість до новин і погану поінформованість. Між тим імовірність, що санкції стануть відчутними для простих громадян, все більша. Як очікується, нова хвиля санкцій ЄС торкнеться, зокрема, Сбербанку .
За даними «Левада-центру» (опитування проведено 18-21 липня), економічні санкції не вважають причиною для занепокоєння 61% опитаних, а міжнародну ізоляцію країни – 57%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас