Росія оскаржить санкції Євросоюзу у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія оскаржить санкції Євросоюзу у СОТ

Світ
356
Санкції Євросоюзу проти Росії суперечать нормам СОТ. Про це заявив постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов. За його словами, санкції вимагають юридичного аналізу, але РФ у будь-якому випадку «не вагаючись» добиватиметься відміни санкцій через цю міжнародну організацію.
31 липня Рада Євросоюзу ухвалила законодавчу постанову про введення секторальних санкцій проти Росії, які попередньо були схвалені постпредами 28 країн ЄС. Зокрема, Брюссель обмежив експорт обладнання для нафтової промисловості, заборонив російським банкам, які контролюються державою, продавати акції або облігації в Європі. Також забороняється укладення нових контрактів на постачання зброї, машин і устаткування, електроніки та інших товарів подвійного призначення. Санкції набули чинності 1 серпня.
У свою чергу, Росія також оголосила про обмеження на імпорт деяких європейських товарів. Насамперед вони стосуються продукції сільського господарства.
Перший пакет санкцій ЄС проти Росії та України набув чинності в березні 2014 року після того, як Крим і Севастополь за підсумками референдумів, що проводилися на півострові, увійшли до складу Росії. Пізніше перелік неодноразово розширювався. Санкції також передбачають обмеження на в’їзд і заморожування рахунків.
Санкції проти РФ ввели й інші розвинені країни. Зокрема, до режиму приєдналися США, Канада, Австралія та Японія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас