РЖД вже знайшла заміну луганським тепловозам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РЖД вже знайшла заміну луганським тепловозам

Світ
1944
Російські підприємства групи “Трансмашхолдинг” (ТМХ) замінять ВАТ “Російські залізниці” (РЖД) недопоставлені “Луганськтепловозом” локомотиви, заявив президент РЖД Володимир Якунін журналістам у п’ятницю.
“Відповідне доповнення до контракту з “Трансмашхолдингом” ми вже підписали”, – сказав він. “Ми будемо замінювати на необхідні нам серії вироблених локомотивів, які є. Це і дизельні локомотиви, і електровози. Тож ми зможемо їх замінити”, – підкреслив президент РЖД.
Раніше Якунін заявляв, що український “Луганськтепловоз”, що входить до складу ТМХ, не виконає заявлену виробничу програму.
“Є проблема Луганського тепловозобудівного заводу – на цьому підприємстві ТМХ на замовлення РЖД виробляв важкі локомотиви серії 2ТЕ116. На жаль, абсолютно очевидно, що заявлена ​​виробнича програма виконана не буде”, – писав топ-менеджер в своєму блозі, описуючи вплив подій в Україні на залізничну галузь і бізнес РЖД.
“Луганськтепловоз” випускає магістральні і маневрові тепловози, електровози, електропоїзди постійного і змінного струму, дизель-поїзди. У 2013 р. підприємство збільшило обсяг виробництва в грошовому вираженні на 75% порівняно з 2012 р. – більш ніж до 3 млрд гривень. Чистий прибуток підприємства збільшився в 4,1 рази, до 158,28 млн грн. Замовникам відправлено 184 секції 2ТЕ116, 66 секцій 2ТЕ116УД, 9 секцій 3ТЕ116У, а також 4 секції 2ЕЛ4.
“Трансмашхолдинг” – найбільший у РФ виробник рухомого складу для залізниці та метро. Підприємства групи розташовані в Санкт-Петербурзі, Брянську, Пензі, Московській, Ростовській і Тверській областях. По 25% + 1 акція материнської компанії ТМХ володіють РЖД і французький концерн Alstom. Решта акцій перебувають у власності бізнесменів Іскандера Махмудова та Андрія Бокарева, а також структур “Трансгрупп”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас