США можуть розширити санкції на операції з деривативами і короткостроковими паперами компаній РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть розширити санкції на операції з деривативами і короткостроковими паперами компаній РФ

Світ
189
США можуть розширити санкції відносно Росії за рахунок обмеження торгових операцій з деривативами і короткостроковими борговими зобов’язаннями російських компаній, якщо вже оголошених Вашингтоном заходів виявиться недостатньо, щоб змінити позицію Москви щодо східної України.
На сьогодні фізичні та юридичні особи США мають право здійснювати операції з борговими зобов’язаннями російських компаній, що зазнали санкцій (незалежно від терміновості), які уже перебувають в обігу, а також з короткостроковими новими паперами.
Як заявило Bloomberg джерело в міністерстві фінансів США, подальше обмеження залучення фінансування російськими компаніями можливе, якщо будуть потрібні більш жорсткі заходи.
Тим часом російські компанії, за даними агентства, вже скоротили залучення коштів за кордоном – з середини березня обсяг розміщення становить $4,1 млрд, тобто менш ніж 20% від рівня за той самий період 2013 року.
Держоблігації РФ завершили липень найбільшим падінням з травня 2009 року. Рубль суттєво знизився в липні по відношенню до долара і євро, його ослаблення було найпомітніше з січня.
За оцінками ЦБ РФ, відтік капіталу з країни в другому кварталі становить $25,8 млрд проти $48,8 млрд в січні-червні.
Наразі в списку санкцій США перебувають, зокрема, ВТБ, “Роснефть”, Газпромбанк, “НОВАТЕК”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас