Лондонська біржа металів оштрафувала мідних трейдерів за непосидючість - на 13,7 тис. фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондонська біржа металів оштрафувала мідних трейдерів за непосидючість - на 13,7 тис. фунтів

Світ
317
Лондонська біржа металів (LME) оштрафувала трейдерів на 13,7 тисячі фунтів за те, що вони вставали під час торгів. Інцидент стався 11 липня під час торгів міддю.
LME є останньою в Європі біржею, де використовуються не електронні технології, а прямі відкриті торги, в яких трейдери беруть участь особисто. Торги відбуваються в залі, в центрі якого стоїть коло з червоних крісел, яке прийнято називати “рингом”. Під час торгів трейдерам заборонено вставати з крісел.
Сім трейдерів були оштрафовані на 1,25 тисячі фунтів. Ще двом довелося сплатити по 2,5 тисячі фунтів за повторне порушення правил біржі. “Дилери, які стоять, отримують несправедливу конкурентну перевагу і можуть перешкодити огляду інших дилерів та членів комітету ціноутворення LME”, – пояснила Reuters прес-секретар біржі Кеті Еліс.
LME встановила жорсткі правила для трейдерів: для купівлі та продажу металів вони можуть використовувати лише сигнали рукою. Вони також зобов’язані носити діловий костюм, краватку й чорні черевики. Трейдерам також заборонено розстібати верхній ґудзик сорочки.
Порушників можуть оштрафувати за “непрофесійну поведінку”. Сума штрафу становить від 500 фунтів у разі першого порушення і до 4000 фунтів, якщо правила порушено в четвертий раз.
У зоні “рингу” заборонені також мобільні пристрої і жувальна гумка.
На LME припадає 80% від торгівлі ф’ючерсами на промислові метали. Зараз майданчиком володіє Hong Kong Exchanges and Clearing, що купила її в 2012 році. Тоді ж постало питання про збереження “кільця”. Директор LME Геррі Джонс заявив у червні, що біржа не збирається відмовлятися від системи особистих торгів на користь сучасних технологій.
Однак значення особистих торгів для біржі поступово знижується. У 2013 році на “кільце” припадало лише 12% всієї торгової активності на LME. Якщо в 1980-і роки в “живих” торгах брали участь 30 компаній, то тепер лише 11.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас