Рівень пенсій в Криму з липня доведений до середньоросійського - запевняє віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень пенсій в Криму з липня доведений до середньоросійського - запевняє віце-прем'єр

Світ
1645
Рівень пенсій в Криму доведений до середньоросійського з цього місяця, зарплати вийдуть на середній російський рівень до 1 вересня. Про це доповіла віце-прем’єр Ольга Голодець на нараді у прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.
Вона нагадала, що раніше було поставлено завдання до 1 липня довести пенсії в Криму і Севастополі до середньоросійських показників. Всього на півострові проживають 670 тис. пенсіонерів, зазначила Голодець. За її словами, якщо в березні цього року їхня пенсія становила в середньому 5504 руб., то зараз, після виконання всіх доручень щодо підвищення виплат, середній розмір цивільних пенсій в Криму становить 10 620 руб., у Севастополі – 11 829 руб. “Все відбувається без збоїв, у встановлені строки”, – підкреслила віце-прем’єр.
За її словами, підвищення цих виплат триває за графіком. Крім того, вона зазначила, що в Криму вже близько 40 тис. пенсіонерів перейшли на отримання пенсій на банківські картки.
“Укладені договори з банками, які здійснюють свою діяльність, і вже 40 тис. пенсіонерів перейшли на отримання пенсій у формі банківських розрахунків. Цей процес триває, і ми сподіваємося, що в найближчі місяці ситуація абсолютно стабілізується, і люди будуть отримувати пенсії в комфортному для них режимі”, – зазначила Голодець.
Щодо зарплат, то з цього питання цільовий показник встановлений до 1 вересня, продовжила віце-прем’єр. За її словами, зараз підвищення зарплат всім категоріям бюджетників відбувається відповідно до “дорожньої карти”. “Так, наприклад, у лікарів: їхня зарплата підвищувалася з 14 700 руб., сьогодні вона сягнула 26 900 руб. Те ж саме відбувається і решті бюджетних сфер”, – розповіла віце-прем’єр. При цьому вона зазначила, що у педагогів, багато з яких на літніх канікулах перебувають у відпустці, зарплата буде підвищена одномоментно з виходом на роботу. “Тому я сподіваюся, що 1 вересня ми досягнемо всіх встановлених показників”, – резюмувала заступник голови уряду.
“Я впевнений, що це можна зробити”, – відреагував Медведєв на слова Голодець про те, що всі заплановані показники щодо підвищення зарплат будуть досягнуті. “Гроші на це є. Слідкуйте, щоб все це виконувалося як слід”, – доручив глава уряду.
У свою чергу віце-прем’єр РФ Дмитро Козак, який курирує Кримський федеральний округ, повідомив, що на сьогодні в Криму російськими банками випущено вже 207 тис. банківських карт, з яких 192 тис. – зарплатні і пенсійні картки. “Сьогодні ця робота налагоджена, і банки, що діють на території Криму, готові емітувати (карти) в необмеженій кількості”, – сказав він. “Добре, – резюмував Медведєв. – Потрібно зробити так, щоб було зручно людям насамперед”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас