Чому Путін фінансово залежний від ведення війни на Донбасі - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Путін фінансово залежний від ведення війни на Донбасі - думка експерта

7180
Одна із причин, чому міжнародні адресні та загальні торговельні санкції не дають очікуваного ефекту – це фінансова вигода, яку отримує сам президент Володимир Путін від продажу зброї. Про це під час прес-конференції заявив президент “Центру ринкових реформ України”, екс-міністр економіки Володимир Лановий.
“Для російського промислового комплексу потрібні не тільки газ і нафта, але і продаж озброєння і військової техніки. І військово-промисловому комплексу Росії потрібен збут цієї продукції: або реалізація власними силами, використовуючи їх у тих чи інших операціях та конфліктах, або продаж на експорт. І от Донбас – це майданчик для того, щоб скинути вже накопичені озброєння і випускати, робити державні замовлення на нову зброю та техніку”, – розповів він.
“Чому в цьому так зацікавлена Росія? Тому що в імперських країнах, авторитарних владах, військово-промисловий комплекс є кишеньковим для президента і закритий для суспільства, він є джерелом збагачення для найголовніших високопосадовців. Там немає жодного податкового чи урядового контролю – все це таємні операції, і Путін зацікавлений у продовженні сирійського конфлікту, конфлікту на Донбасі. З бюджету Росії витрачається 70 млрд. дол. в рік на озброєння, на техніку та нові дослідження. І це робить дуже залежним Путіна від необхідності ведення війни навіть при тих загрозах, які виникають для нього та його оточення”, – додав Лановий.
Нагадаємо, через запроваджені стосовно Росії санкції, відтік капіталу з РФ за перший квартал цього року перевищив $70 млрд. – більше, ніж за весь минулий рік.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас