Ціна сепаратизму: в Криму зібрали в 5 разів менше податків, ніж планували — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна сепаратизму: в Криму зібрали в 5 разів менше податків, ніж планували

Казна та Політика
2128
Влада Криму продовжила в середу на місяць, до 1 липня, заборону на застосування штрафних санкцій до підприємств за затримку у сплаті податків, повідомив віце-спікер Ради Григорій Іоффе.
“Особливо це важливо для малого та середнього бізнесу. Щоб підприємства не потрапили до чорного списку у податківців, ми ще на один місяць продовжили їм ось ці канікули”, – сказав Іоффе журналістам.
За його словами, причина продовження заборони на штрафні санкції – практична відсутність банківської системи в Криму.
Майже всі українські банки, що працювали в Криму, припинили діяльність в регіоні після окупації Криму. Зараз на півострові працюють менш ніж 300 відділень російських банків, в той час як до окупації жителів регіону обслуговували близько 2 тис. офісів українських банків. Міжнародні платіжні системи в Криму також не працюють.
Напередодні Сергій Аксьонов повідомив, що рівень податкових надходжень від підприємств Криму знизився на 70-80% від прогнозного. “Від того (обсягу податків), що ми повинні були зібрати, виходячи з планів на початку року, зараз збирається 20-30%”, – сказав Аксьонов журналістам у Сімферополі у вівторок.
За його словами, розрив між прогнозними та реальними показниками буде зменшуватися в міру стабілізації роботи банківської системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас