Російські залізничники констатували різке зниження пасажиропотоку в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські залізничники констатували різке зниження пасажиропотоку в Україну

Світ
652
Російські залізниці (РЖД) не призначатимуть додаткові поїзди в Україну на майбутній літній сезон через різке падіння пасажиропотоку. Водночас про повне припинення залізничного сполучення між двома країнами мова не йде, компанія продовжить працювати на цьому напрямку як “нормальний перевізник”. Про це повідомив голова Федеральної пасажирської компанії (ФПК) Михайло Акулов, передає ІТАР-ТАСС.
За його словами, за останні п’ять місяців пасажиропотік у залізничному сполученні Росії з Україною має негативну динаміку. Через це ФПК відмовилася від введення додаткових поїздів.
Він також повідомив, що РЖД відмовилися від пропозиції Києва скоротити кількість зупинок на шляху прямування транзитних пасажирських поїздів територією України. Раніше від керівництва українських залізниць надійшла пропозиція обмежити зупинки станціями, де є вокзали першого класу і позакласні вокзали (вміщають від 1,2 тис. і 1,5 тис. пасажирів відповідно), а також зберегти зупинки на технічних станціях для зміни локомотивних бригад і локомотивів без продажу квитків до цих станцій.
Нагадаємо, що ВАТ “Федеральна пасажирська компанія” є “дочкою” РЖД, що надає послуги з перевезення пасажирів і вантажобагажу залізничним транспортом у дальньому сполученні.
Наприкінці квітня Росія, Україна і Білорусь погодили літній графік руху поїздів. 6 травня “Укрзалізниця” розпочала попередній продаж квитків на поїзди, що відправляються після 27 травня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас