"Реал Банк" буде ліквідовано - виплати вкладникам припинені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Реал Банк" буде ліквідовано - виплати вкладникам припинені

Кредит&Депозит
2064
Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) прийняв рішення припинити пошук інвестора для “Реал Банку” і після закінчення всіх виплат ліквідувати фінустанову. Як наголошується в повідомленні Фонду на його сайті, ніхто з потенційних інвесторів не виявив інтересу до банку.
Зараз виплати вкладникам тимчасово припинені. “Зважаючи на необхідність завершення Фондом повного технологічного циклу формування списку вкладників, які мають право на компенсацію в період ліквідації банку, з 12 травня 2014 року виплата коштів вкладникам ПАТ” Реал Банк” через відділення АТ “УкрСиббанк” призупинено”, – повідомляється на сайті ФГВФО.
Водночас повідомляється, що виплати будуть відновлені через сім днів від дня прийняття Нацбанком рішення про відкликання у “Реал Банку” ліцензії. НБУ зобов’язаний прийняти рішення про відкликання ліцензії не пізніше п’яти днів з моменту отримання пропозиції про ліквідацію від Фонду.
Нагадаємо, з 3 березня 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в “Реал Банк”. Тимчасова адміністрація введена в банку на три місяці – до 2 червня 2014 року.
“Реал Банк” заснований в 1990 році. У жовтні 2011 року СК “Лемма-Віте” продала контрольний пакет акцій банку: на початок січня 2014 року ніхто з акціонерів фінустанови не володів більш ніж 10% його статутного капіталу, проте, за інформацією в ЗМІ, банк був підконтрольний Сергію Курченку.
За даними Нацбанку України, на 1 січня 2014 року за розміром загальних активів “Реал Банк” посідав 47-е місце (4,469 млрд грн) серед 180 діючих у країні банків.
Дізнатися більше про вигідні депозитні програми, а також про стан справ у проблемних банків ви можете в огляді депозитного ринку від Finance.UA за квітень 2014 р. – з інфографікою.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас