В аеропорту "Жуляни" заморозили інвестпроекти через кризу - пасажиропотік впаде на 30%. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту "Жуляни" заморозили інвестпроекти через кризу - пасажиропотік впаде на 30%.

Казна та Політика
489
В аеропорту “Жуляни” заморожена інвестиційна діяльність через кризу на ринку авіаперевезень.
Про це розповів генеральний директор компанії “Майстер-Авіа”, яка є оператором аеропорту, Олексій Яковець в інтерв’ю Центру транспортних стратегій.
“Ми поки що заморозимо свою інвестиційну діяльність. Хоча ми планували побудувати цього року кілька ангарів під різні типи літаків, щоб отримати повноцінний FBO (fixed-base operator, комплекс з обслуговування літаків) з усім необхідним обладнанням – стоянками, ангарами, бізнес-центром, новим пероном і таке інше. Але, на жаль, зробити це зараз нам не вдасться”, – заявив він.
Він пояснив, що якщо раніше аеропорт планував зростання пасажиропотоку в цьому році на 15%, то зараз розрахунки показують, що він скоротиться приблизно на 30%.
Яковець розповів, що в 2013 році в пік літнього сезону авіакомпанія “Трансаеро”, наприклад, виконувала 35 рейсів на тиждень до Москви, Санкт-Петербургу, Єкатеринбургу, Уфи, а зараз – тільки 11 і тільки до Москви. Компанія “ЮТейр-Україна” літала чотири рази на день до Донецька, а також виконувала польоти в Харків, Львів, Луганськ, Одесу. Зараз з чотирьох частот на Донецьк залишилися дві, а польоти до Харкова і Луганська припинені.
“Оживити пасажиропотік може нормалізація ситуації у східному регіоні. Тоді збільшиться частота польотів до Донецька, поновляться рейси до Харкова і Луганська. Якщо все стабілізується, то, я думаю, протягом трьох-чотирьох місяців пасажиропотік почне зростати”, – додав він.
Нагадаємо, аеропорт “Жуляни” став другим за завантаженістю в Україні, поступившись лише “Борисполю”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас