Кримські татари не відмовляються від українського громадянства, але отримають російські паспорти - Джемілєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські татари не відмовляються від українського громадянства, але отримають російські паспорти - Джемілєв

870
Завтра жителі Криму автоматично стають громадянами Російської Федерації, тому більшість кримських татар вирішили не відмовляються від українського громадянства, але погодилися отримати і російські паспорти. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат, колишній глава кримського Меджлісу Мустафа Джемілєв.
“У кримських татар зараз така позиція: вони не відмовляються від українського громадянства, але, мабуть, не будуть відмовлятися від російських паспортів теж. Бо без цього паспорта неможливо буде навіть просто ходити (вулицею – ред.), будуть зупиняти і перевіряти документи. Неможливо буде влаштуватися на роботу”, – повідомив Джемілєв.
Він зазначив, що прийнятий закон про “окуповану територію” передбачає, що якщо людина самостійно не написала заяву про отримання громадянства після окупації, то автоматично зберігає своє українське громадянство.
“Тому кримські татари логічно вважають, що після завершення окупації вони без проблем знову стануть громадянами України”, – вважає політик. Він зазначив, що є татари, які відмовляються отримувати російські паспорти. І близько 3 тис. кримських татар вже переїхали в Західну Україну.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас