Кримчанам доведеться підтверджувати свої дипломи у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримчанам доведеться підтверджувати свої дипломи у Росії

Особисті фінанси
3019
Для визнання дипломів дійсними, необхідно буде відправити до служби нагляду за освітою заяву з пакетом документів, що підтверджують отримання освіти.
Жителям Криму, які отримали дипломи з 1992 по 2000 роки, доведеться пройти процедуру визнання документів про освіту. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства освіти і науки Росії.
Зараз для кримчан, які отримали освіту в Україні, діє загальний порядок визнання іноземної освіти та іноземної кваліфікації. “Між Росією і Україною діє низка договорів про взаємне визнання. Ці договори поширюються на документи державного зразка про освіту, вчені ступені і вчені звання, однак, під дію договорів не підпадають документи, видані в Україні з 16 травня 1992 року по 26 травня 2000 року”, – йдеться в повідомленні.
Документи жителів Криму, які були отримані не в зазначений період, автоматично визнаються в Росії. “Документи, які були отримані з 1992 по 2000 роки, доведеться піддавати процедурі визнання документів”, – відзначили в прес-службі.
Для цього необхідно відправити до служби нагляду за освітою заяву з пакетом документів, що підтверджують отримання освіти. У разі позитивної оцінки громадянам буде видано свідоцтво про визнання і документи будуть визнані дійсними.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас