У Росії нову переправу до Криму оцінили в $50 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії нову переправу до Криму оцінили в $50 млн

Світ
1143
Пряма поромно-залізнична переправа з Кримом запрацює до середини квітня. На нараді в Сімферополі прем’єр-міністр Дмитро Медведєв заявив, що заплановано «дворазове збільшення пропускної здатності керченської поромної залізничної переправи» (цитата з Інтерфаксу).
Максимальна пропускна здатність переправи – ​​26,4 тис. т, говорить анонімний співробітник компанії «ТІС-Крим» (входить до групи «АнРуссТранс», обслуговує залізничну поромну переправу в порту Крим). Для збільшення пропускної здатності ФГУП «Росморпорт» проводить дослідження з поглиблення дна в акваторії кримського порту, повідомив він РБК. Поглиблення необхідне для роботи більш місткого порома, здатного перевезти до 50 вагонів за рейс – в 2,5 рази більше, ніж зараз, сказав він. Зв’язатися з представником «Росморпорт» вчора не вдалося.
Оперативні ремонтні роботи з розширення переправи можуть коштувати державі 20 млн руб., вважає директор з розвитку ТОВ «Морстройтехнология» Сергій Семенов. Водночас будівництво вантажного терміналу в комплексі – з причалами, контейнерними потужностями – може коштувати 50 млн дол, оцінює він. Для оперативного вирішення питання можна зафрахтувати судно, здатне пройти каналом, а потім вже планувати капітальне будівництво, міркує Семенов.
Зараз у Керченській протоці ходять п’ять поромів – два залізничних і три автомобільних. Три порома (залізничні – «Петровськ», «Анненков» і автомобільний – «Микола Аксененко») управляються групою компаній «АнРуссТранс», ще два – «Керченський-2» і «Єйськ» – належать державній судноплавній компанії «Керченська поромна переправа». Співробітник «ТІС-Крим» повідомив РБК, що протягом місяця на переправу прийде ще один автомобільний пором, який зараз перебуває на технічному огляді в Севастополі. «Найближчим часом прикордонна служба піде з порту Кавказ, це значно прискорить завантаження і збільшить кількість рейсів», – вважає співробітник компанії.
Прес-секретар Міністерства транспорту Тимур Хікматов відмовився повідомити подробиці, заявивши тільки, що доручення уряду буде виконано «в установленому порядку». Федеральна служба з тарифів веде активну роботу з виконання всіх доручень, наданих у зв’язку з включенням Криму до складу Росії, сказав представник ФСТ, відмовившись від подальших коментарів. Представник РЖД також відмовився від коментарів.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас