Мер Харкова не збирається проводити референдум щодо федералізації України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Харкова не збирається проводити референдум щодо федералізації України

Казна та Політика
1926
Харківський міський голова нагадав про відповідальність за можливий референдум у Криму.
Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що не поступатиметься ультимативною вимогам про проведення в місті референдуму з питання федералізації України, і нагадав голові Верховної Ради Криму Володимиру Константинову про відповідальність.
Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.
«Я ніякими ультиматумами, шантажем керуватися не буду, ніякі сесії збирати не буду, оголошувати референдум і так далі. Мене не треба в це втягувати як харківського міського голову. Я знаю чинне законодавство і буду працювати тільки в його рамках», – сказав Кернес.
Він розповів, що сьогодні в Харкові стабільна атмосфера, а встановлення на будівлі держадміністрації російського прапора назвав «прямою провокацією». «Але головне, я хочу, щоб почула Україна, що в Харкові, прикордонному місті, харків’яни – за єдину Україну і за Харків у складі України», – підкреслив політик.
За його словами, попереджанням можливих провокацій, «які сьогодні вже готуються», повинні займатися правоохоронні органи, які утримуються на гроші платників податків.
«Суми мільярдні з бюджету виділені, а на перевірку це виявилися порожні розмови, тобто не працює система. Я хочу, щоб кожен відповідав за свою ділянку роботи», – підсумував харківський міський голова.
Кернес зазначив, що голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов повинен усвідомлювати, що за участь у підготовці та проведенні не передбаченого законом референдуму про статус Криму йому доведеться відповідати відповідно до чинного законодавства України.
«Кожен відповідатиме в рамках чинного законодавства, і якщо Крим є територією України, то ми повинні бути готові до того, що ми будемо зобов’язані кожен відповідати за законом, і в цьому питанні, я вважаю, жартів бути не може ніяких». Він додав, що недавній з’їзд у Харкові представників Південного Сходу не можна вважати сепаратистським, тому що «таких думок навіть не було».
«Ми повинні зустрічатися, просто час такий», – зауважив Кернес.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас