Росія заганяє себе в економічну ізоляцію, яка дестабілізує політичну ситуацію всередині країни - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія заганяє себе в економічну ізоляцію, яка дестабілізує політичну ситуацію всередині країни - експерт

3872
Агресія з боку російської Федерації в Криму матиме негативні наслідки перш за все для самої Росії. “Фактично вже є дуже негативні економічні наслідки. Це і різке падіння акцій єдиної конкурентної відомої російської компанії – “Газпрому”, в цілому падіння російського фондового ринку, що вплине на акції всіх без винятку російських компаній. Наступні кроки, крім цих реакцій на фінансових ринках – це падіння рубля, девальвація”, – пояснив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Крім реакцій на фінансовому ринку, наступні реакції будуть вже по торгівельних відносинах. Безумовно, що тепер більшість країн світу, які отримують енергоносії з Російської Федерації – чи то газ, чи то нафту, – будуть переглядати ці контракти в сторону зменшення або взагалі відмови від об’ємів російських енергоносіїв. І таким чином втрати для російської економіки будуть не лише фінансові, як зараз, а і економічні, торгові. Перш за все, від продажу їхнього головного товару – газу. Подальша реакція може призвести до дестабілізації політичної ситуації в самій Російській Федерації”, – оцінив ситуацію експерт.
Нагадаємо, сьогодні зранку обвал на російській біржі становив 10%, а курс рубля на Московській біржі упав до історичного мінімуму – 36,35 руб.
Більше про наслідки вторгення Росії на територію Криму читайте в статті “Російська агресія в Україні: бомба сповільненої дії для економіки РФ”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас