Громадянство в обмін на інвестиції: як оформити безвізовий в'їзд до різних країн світу? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадянство в обмін на інвестиції: як оформити безвізовий в'їзд до різних країн світу?

Нерухомість
8678
Покупці і орендарі нерухомості за кордоном часто цікавляться, як оформити безвізовий в’їзд до держави Європейського Союзу, США та інших країн, де зосереджені їхні ділові інтереси. Щоб в’їжджати без віз у певні країни, найпростіше вкласти кошти в економіку однієї з держав, які надають громадянство в обмін на інвестиції.
Австрія
Австрія підходить великим інвесторам. Її громадянство можна отримати, вклавши не менше 6 млн євро в спільне підприємство або бізнес, який створить робочі місця або сприятиме зростанню експорту. При цьому не потрібно постійно жити в Австрії і знати німецьку мову, також не потрібно чекати довгі роки для натуралізації. Австрійський паспорт дає можливість без віз відвідувати будь-яку країну Європи, США, а також жити в будь-якій країні ЄС, оскільки громадянство Австрії – це ще й громадянство Євросоюзу. Цей варіант підходить і тим, хто збирається влаштуватися в Швейцарії, тому що отримати швейцарське громадянство складно: потрібно дотримати багато умов і легально прожити в країні не менше 12 років.
Антигуа і Барбуда
У Антигуа і Барбуда, острівній державі в Карибському морі, можна отримати громадянство двома шляхами: або вкласти мінімум 250 тис. дол в Національний фонд розвитку, або інвестувати 400 тис. дол на нерухомість в одному з проектів, схвалених урядом. Заявник повинен залишатися власником житла протягом п’яти років. Потрібно проживати в країні не менше семи днів на рік. Відмовлятися від рідного громадянства не доведеться. Паспорт Антигуа і Барбуди дозволяє відвідувати без візи 129 країн світу, включаючи країни ЄС, Великобританію та Канаду.
Гренада
Громадянство Гренади, іншої острівної держави Карибського басейну, можна купити за 500 тис. дол. Ці гроші можна витратити на купівлю нерухомості. Як і у випадку з Антигуа і Барбуди, об’єкт для інвестицій повинен бути схвалений урядом. Власники паспортів Гренади можуть без віз в’їжджати в багато країн Латинської Америки, а також у Великобританію, Ірландію, Туреччину, Філіппіни, Південну Корею і деякі інші країни. При отриманні громадянства не потрібно відмовлятися від рідного паспорта.
Домініка
Щоб отримати громадянство Співдружності Домініки, досить вкласти в місцеву економіку 200 тис. дол. Маючи паспорт цієї країни, можна відвідувати без візи багато країн Південної Америки і Південно-Східної Азії, а також Великобританію, Ірландію, Ліхтенштейн, Швейцарію і Південну Корею. Однак для в’їзду до країн Шенгенської зони буде потрібна віза .
Кіпр
Щоб отримати паспорт Кіпру, можна придбати один або декілька об’єктів нерухомості сумарною вартістю не менше 5 млн євро. Кошти не можна вкладати в незабудовані землі. Заява розглядається протягом 3-4 місяців. Період інвестування – не менше трьох років. Якщо інвестор виводить кошти, громадянство анулюється. Громадянин Кіпру може відвідувати без віз країни Європи, Латинської Америки, а також Канаду, Нову Зеландію, Таїланд і Філіппіни.
Коста-Ріка
Щоб отримати ВНП на Коста-Ріці, також потрібно вкласти в нерухомість не менше 200 тис. дол. Через дев’ять років можна претендувати на громадянство. Паспорт дає право безвізового в’їзду в усі країни ЄС та Латинської Америки, а також в Нову Зеландію, ПАР, Південну Корею і Японію. Крім того, Коста-Ріка – колишня колонія Іспанії; громадяни країни отримують ПМЖ в Іспанії всього за 4-5 місяців, а через два роки – і громадянство.
Мальта
З листопада 2013 року на Мальті з’явилася можливість отримати громадянство при перерахуванні грошей до Фонду національного розвитку. Мінімальна сума інвестицій – 650 тис. євро. За кожного утриманця потрібно заплатити ще 20-50 тис. євро. Заява розглядається протягом трьох або чотирьох місяців. Громадянство Мальти дозволяє в’їжджати без віз до 160 країн, включаючи країни Євросоюзу, Канаду і ПАР.
Панама
При покупці нерухомості в Панамі на суму не менше 300 тис. дол іноземець отримує п’ятирічний вид на проживання без права працювати. Після закінчення цього терміну він може претендувати на громадянство за умови, що нерухомість не продана. Громадяни Панами можуть без віз відвідувати майже всі країни Латинської Америки, а також держави Шенгенської зони. Подвійне громадянство не визнається (виняток – громадяни Іспанії).
Сент-Кітс і Невіс
Сент-Кітс і Невіс, острівна держава в Карибському морі, відома як найменша країна в Західній півкулі. Її головна перевага – те, що громадянство можна оформити, навіть не проживаючи тут. Потрібні лише інвестиції в розмірі не менше 400 тис. дол і відсутність судимості. Цю суму можна витратити і на купівлю житла. Правда, щоб отримати паспорт, потрібно володіти купленою нерухомістю не менше п’яти років. Після цього її можна продавати, не втративши громадянство. Громадяни Сент-Кітс і Невіс можуть вільно переміщатися Шенгенською зоною, мають можливість безвізового в’їзду до Великобританії, Канади, Нової Зеландії, Швейцарію, ПАР, Південної Кореї і Японії.
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас