Україна експортувала до Азії 75 тонн вибухівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна експортувала до Азії 75 тонн вибухівки

Казна та Політика
393
У січні-жовтні поточного року з України до країн Азії було експортовано 75 тонн готових вибухових речовин. Про це свідчать останні дані Державної служби статистики.
Згідно з даними Держстату, за десять місяців поточного року українські підприємства експортували до країн Азії 75 тонн готових вибухових речовин крім пороху загальною вартістю 183,372 тис. дол.
За дев’ять місяців поточного року українські підприємства експортували до країн далекого зарубіжжя 176 тонн 324,3 кг готових вибухових речовин крім пороху загальною вартістю 749 тис. дол. Всього за десять місяців з України було експортовано 215 тонн 776,3 кг готових вибухових речовин загальною вартістю 991,8 тис. дол США.
Нагадаємо, на думку професора кафедри будівництва шахт і підземних споруд Донецького національного технічного університету, доктора технічних наук Станіслава Калякіна, Україна може збільшити виробництво вибухівки для шахт.
“В Україні є тільки кілька великих підприємств, здатних виробляти промислову вибухівку – це, зокрема, Павлоградський хімзавод, ХКО ім. Г.І. Петровського та Донецький казенний завод хімічних виробів. Особливість їх роботи полягає в тому, що промислові вибухові речовини виготовляються з залишків складових боєприпасів, утилізованих методом промислового розбору. На жаль, на цих підприємствах утилізація зараз проводиться в дуже малих обсягах через відсутність фінансування з боку держави”, – сказав експерт.
С.Калякін підкреслив, що збільшення обсягів виробництва промислової вибухівки можливе лише у разі збільшення обсягів утилізації боєприпасів методом промислового розбору.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас