Венесуела встановить "спеціальний валютний курс" для туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела встановить "спеціальний валютний курс" для туристів

Світ
546
Венесуела введе спеціальний курс обміну своєї національної валюти – болівара – по відношенню до долара для туристів. Про це 1 листопада повідомило агентство Bloomberg з посиланням на урядовий декрет.
Іноземним мандрівникам дозволять за рік обмінювати суми, еквівалентні десяти тисячам американських доларів. Венесуела також дозволить туристам продавати до 25 відсотків придбаних в країні боліварів в момент від’їзду. Конкретний курс болівара відносно долара буде встановлений пізніше.
У лютому Каракас був змушений девальвувати місцеву валюту до 6,3 болівара за долар. Однак на чорному ринку один долар оцінюється в 57 боліварів. З початку року болівар втратив майже 70 відсотків своєї вартості. У вересні інфляція у Венесуелі склала майже 50 відсотків.
Міністр нафтової промисловості і віце-президент з економіки Рафаель Рамірез 18 жовтня заявив, що у Венесуели немає планів девальвувати болівар. За неофіційними відомостями, які навело агентство, Каракас може все ж зважитися на зниження курсу національної валюти після муніципальних виборів у грудні.
Політика стримування цін на продукти і товари широкого вжитку, а також високий ступінь зарегульованості венесуельської економіки призвели до дефіциту ряду товарів і функціонуванню чорного валютного ринку. Навесні цього року ЗМІ писали, що у Венесуелі відзначена нестача туалетного паперу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас