Генпрокуратура "витрусила" з роботодавців 800 млн. грн. боргів по зарплатах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура "витрусила" з роботодавців 800 млн. грн. боргів по зарплатах

Казна та Політика
476
За документами прокурорського реагування в Україні виплачено майже 800 млн. грн. заборгованості по заробітній платі. До відповідальності притягнуто більше 600 чиновників.
Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, факти умисної невиплати підприємствами заробітної плати мають місце в кожному регіоні.
За словами начальника Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Ірини Зарубінської, під час перевірок виявлено факти протиправних дій керівників підприємств, які навмисне допускають заборгованість по заробітній платі. При цьому з’ясувалося, що Центральні органи виконавчої влади не повною мірою здійснюють контроль і нагляд за дотриманням законодавства про працю.
Перевірка діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства з питань захисту прав працівників підпорядкованих підприємств встановила, що заходи до керівників підприємств, які допустили заборгованість, не здійснювалися, вивчення стану їх фінансово-господарської діяльності належним чином не проводилося.
Також до порушень роботодавцями вимог законодавства про працю призводить неналежна реалізація своїх повноважень підрозділами Держінспекції з питань праці. А комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат недостатньо впливають на ситуацію в цій сфері.
В цілому в поточному році прокурорами областей розпочато 457 кримінальних проваджень за фактом заборгованості по запрлаті, з яких 298 вже направлено до суду. За документами прокурорського реагування виплачено 792 млн грн, притягнуто до відповідальності 637 посадових осіб органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, в тому числі 340 – в органах контролю.
За інформацією опозиції, розмір заборгованості з виплати заробітних плат бюджетникам і соціальної допомоги вже налічує більше 2 млрд. гривень.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас