Ера, коли ставки податку на капітал менше, ніж на працю, повинна завершитися - мільярдер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ера, коли ставки податку на капітал менше, ніж на працю, повинна завершитися - мільярдер

Світ
950
Білл Гросс, керуючий найбільшого фонду облігацій у світі, закликав найбагатших людей США підтримати введення більш високих податків на процентний дохід і приріст капіталу, щоб допомогти національній економіці.
Співзасновник і співдиректор з інвестицій Pacific Investment Management Co. сказав, що люди з найвищим рівнем доходів повинні бути готові підтримати вищі податки на отримані відсотки і, звичайно, застосування максимальних ставок прибуткового податку на приріст капіталу, повідомляє Reuters.
Процентний дохід оподатковується за ставкою 20% замість майже 40%, яка є максимальною ставкою на звичайний високий дохід. Гросс зазначив, що мільярдери Уоррен Баффетт і Стенлі Дракенміллер також виступають з подібними пропозиціями.
“Ера, коли ставки податку на капітал менші, ніж на працю, повинна завершитися”, – сказав мільярдер. Гросс визнав, що він знаходиться в числі 1% найбагатших людей США, і відзначив, що підвищення податків може поліпшити конкурентні позиції США в порівнянні з Німеччиною і Канадою.
За його словами, розвинені економіки функціонують краще, коли нерівність у доходах є мінімальною. Раніше в інтерв’ю CNBC Гросс сказав, що він і його дружина взяли на себе зобов’язання позбутися всіх своїх грошей, перш ніж вони помруть.
Примітно, що мільярдер поклав провину на Федеральну резервну систему США за внесок в зростання дисбалансу доходів.
Він вважає, програма кількісного пом’якшення, яка діє з кінця 2008 р. і передбачає викуп активів на $ 1 трлн майже щороку, змусила інвесторів вкладати в ризикові активи, а не в “продуктивні основні засоби”.
В даний час ФРС купує казначейські й іпотечні облігації в обсязі $ 85 млрд щомісяця. Також ФРС утримує ставки біля нуля з кінця 2008 р. “Довгострокове зростання кожної компанії і всіх країн залежить не від алхімічних операцій щодо балансу та фінансового чаклунства, а від інвестицій і кінцевого попиту на продукцію компанії або країни”, – додав Гросс.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас