Тимошенко погодилася на "закон Лабунської", тому що "угода з ЄС реально стоїть на межі повного зриву" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко погодилася на "закон Лабунської", тому що "угода з ЄС реально стоїть на межі повного зриву"

2318
“Для мене з багатьох причин цей варіант значно гірше, ніж навіть часткове помилування, але я – не втрачаючи ні години на коливання, тому що угода вже реально стоїть на межі повного зриву, – заявляю, що цілком і повністю згодна навіть на такий важкий для мене варіант, як закон пані Лабунської”. Про це йдеться в заяві Тимошенко, передає прес-служба “Батьківщини”.
“Сьогодні місія Кокса та Кваснєвського, допомагаючи президенту України зберегти в цій сумній ситуації своє політичне обличчя, публічно погодилася з його пропозицією не застосовувати процедуру помилування, а перенести вирішення питання припинення політичних репресій до Верховної Ради шляхом прийняття законопроекту авторства пані Лабунської. Для мене з багатьох причин цей варіант значно гірше, ніж навіть часткове помилування, але я – не втрачаючи ні години на коливання, тому що угода вже реально стоїть на межі повного зриву, – заявляю, що цілком і повністю згодна навіть на такий важкий для мене варіант, як закон пані Лабунською”, – заявила Тимошенко.
За її словами, для повної реабілітації вона чекатиме справедливого рішення Європейського суду з прав людини, а зараз приймає той варіант, який є можливим.
“Я прошу депутатів парламентської опозиції без будь-яких поліпшень і поправок, без яких дискусій і суперечок невідкладно втілити пропозицію місії Кокса та Кваснєвського та негайно в цілому проголосувати у Верховній Раді за законопроект пані Лабунської, одночасно відкликавши той законопроект опозиції, який передбачає мою повну реабілітацію, звільнення і повернення мені незаконно відібраних громадянських прав”, – йдеться в заяві.
Вона вважає, що законопроект опозиції про повне припинення вибіркового правосуддя кращим і таким, який повністю вирішує виконання критерію ЄС, але зараз потрібно діяти заради європейського майбутнього найшвидшим і реалістичним шляхом, незважаючи на інтереси і амбіції.
“Я була і залишаюся оптимістом – Угода про асоціацію між Україною і ЄС все-таки вступить в життя, і парламентська опозиція повинна зробити для цього все можливе. Будь-які дискусії навколо закону пані Лабунської знову заженуть ситуацію в глухий кут. Приймайте його без поправок і дискусій. Просто негайно. Часу практично немає”, – резюмувала Тимошенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас